Drátenická kapsa

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové kotlety (bez kosti)
120 g uzeného Oštěpku
80 g sterilované kapie
200 g vařené uzené šunky
120 g cibule
80 g vepřového sádla nebo oleje
80 g rajčatového protlaku
80 g hladké mouky
sůl
čerstvě mletý pepř
voda
brambory
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Bravčové karé - kotlety pokrájame na 4 hrubšie rezy, ktoré naklepeme na tenko a okraje po obvode narežeme. Osolíme, okoreníme z oboch strán.

  2. Na polovicu každého rezňa položíme plátok syra, cibule, šunky, preložíme na polovicu a zopneme kovovými ihlicami alebo špáradlami.

  3. Obalíme v múke a prudko opečieme na rozpálenom oleji.

  4. Vyberieme, pridáme do panvice rajčiakový pretlak, krátko opražíme, podlejeme vodou, vrátime kapsy a dodusíme do mäkka. Podávame so zemiakmi, pečenými na masle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!