Ďáblovo kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1,5 kg kuřecích paliček (stehen)
1 polévková lžíce grilovacího koření
2 kávové lžičky ďábelské omáčky SPAK
sůl
pepř
hladká mouka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí paličky a stehna opláchneme a v trošce oleje rozmícháme jednu polévkovou lžíci grilovacího koření a 1 kávovou lžičku ďábelské omáčky. Vzniklou kořeněnou směs poctivě vetřeme do kousků kuřete, podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby pod poklopem.

  2. Pečeme, dokud nejsou kuřecí kousky měkké a poté dopečeme nezakryté, čímž docílíme křupavosti. Vzniklou vypečenou šťávu přecedíme a vložíme ještě jednu kávovou lžičku ďábelské omáčky, dobře rozmícháme a zahustíme lžicí hladké mouky, kterou rozmícháme v trošce vody.

  3. Pro zjemnění vložíme oříšek másla, necháme za občasného promíchání provařit cca 10 minut a podáváme s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!