Veganské bezlepkové kuličky zapečené s rajčaty a quinoou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Kuličky:
100 g hlívy ústřičné
1 lžíce oleje
200 g sterilovaných nebo vařených červených fazolí
30 g pohankových vloček
½ lžičky pokrájeného rozmarýnu
½ lžičky podrceného římského kmínu
sůl
čerstvě mletý pepř
170 g quinoy
800 g drcených rajčat (2 plechovky)
2 stroužky česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
100 g cukety

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu pokrájejte nadrobno a na oleji restujte dozlatova. Bude to trvat asi 5 minut.

  2. Do mixéru nasypte vločky, fazole, rozmarýn, římský kmín, sůl a čerstvě mletý pepř. S pepřem šetřit nemusíte. Přidejte hlívu a rozmixujte. Ze směsi připravte kuličky o něco menší, než pingpongový míček. Bude jich asi 12

  3. Quinou zalijte vroucí vodou a sceďte. Rozprostřete do zapékací mísy.

  4. Promíchejte drcená rajčata s nadrobno pokrájeným česnekem a špetkou soli. Směs nalijte rovnoměrně na quinou. Kuličky rozprostřete do mísy. Cuketu na slabé plátky rozložte mezi kuličky. Lehce posolte a opepřete.

  5. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte 30 – 35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!