Veganské linecké cukroví
Recepty, CukrovíSuroviny
- 190 g celozrnné mouky špaldové (hladké)
- 6 g Hrašky Vanilka (1 pl)
- 45 g mletého cukru
- 65 g kokosového oleje
- 20 ml citronové šťávy (3 pl)
- 1 ks vanilkového cukru (8 g)
- kypřící prášek (špetka)
- marmeláda
Postup Veganské linecké cukroví
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vložíme špaldovou mouku celozrnnou (jemně mletou), Hrašku Vanilka, moučkový cukr, vanilkový cukr, špetku kypřícího prášku a vše smícháme.
Přidáme rozpuštěný kokosový olej a citrónovou šťávu.
Vypracujeme hladké těsto. Pokud se těsto rozpadá, přidáme trochu vody.
Vypracované těsto umístíme na 60 minut do lednice.
Po 60 minutách těsto rozválíme (tlouštka 5 mm) a vykrajujeme tvary.
Vykrojené tvary přemístíme na plech s pečícím papírem a pečeme při teplotě 160 °C asi 7 minut (záleží na troubě).
Po upečení necháme linecké cukroví vychladnout.
Po vychladnutí je slepíme marmeládou.