Veganské linecké cukroví

Recepty, Cukroví

Suroviny

190 g celozrnné mouky špaldové (hladké)
6 g Hrašky Vanilka (1 pl)
45 g mletého cukru
65 g kokosového oleje
20 ml citronové šťávy (3 pl)
1 ks vanilkového cukru (8 g)
kypřící prášek (špetka)
marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vložíme špaldovou mouku celozrnnou (jemně mletou), Hrašku Vanilka, moučkový cukr, vanilkový cukr, špetku kypřícího prášku a vše smícháme.

  2. Přidáme rozpuštěný kokosový olej a citrónovou šťávu.

  3. Vypracujeme hladké těsto. Pokud se těsto rozpadá, přidáme trochu vody.

  4. Vypracované těsto umístíme na 60 minut do lednice.

  5. Po 60 minutách těsto rozválíme (tlouštka 5 mm) a vykrajujeme tvary.

  6. Vykrojené tvary přemístíme na plech s pečícím papírem a pečeme při teplotě 160 °C asi 7 minut (záleží na troubě).

  7. Po upečení necháme linecké cukroví vychladnout.

  8. Po vychladnutí je slepíme marmeládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!