Špagety Pálava

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1/2 sáčku špaget
mleté hovězí maso
1-2 cibule (podle velikosti)
3 lžíce oleje
kmín
mletá paprika
kečup
sterilovaná zelenina Pálava
voda
1/4 masoxu
koření dle chuti (já použila vepřová pečeně od Vitany)
strouhaný sýr na dozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Do většího množství osolené vody vložíme -při varu- suché špagety, vaříme dle návodu na sáčku tzv. all dente (na skus), občas promíchneme, aby se neslepily. Můžeme přidat kapku oleje.

  2. Na omáčku si nakrájíme nadrobno cibuli, na oleji ji osmahneme do zlatova, poté přidáme mleté hovězí maso a mícháme do zešednutí masa.

  3. Přidáme kmín, 1/4 masoxu, trošku koření na vepřovou pečeni (jak kdo má rád), zasypeme cca 1 zarovnanou lžící mleté papriky a restujeme za stálého míchání, aby paprika nezhořkla.

  4. Stačí tak půl minutky a poté zalijeme 1/2 dcl vody a přidáme kečup (asi tak 5 lžic).

  5. Necháme probublávat asi čtvrt hodinky a před dokončením přidáme sterilovanou zeleninu Pálava.

  6. Necháme zredukovat tekutinu, aby nebyla omáčka moc řídká a poté na uvařené a okapané špagety naaranžujeme na talíř. Posypeme sýrem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!