Těstoviny s krevetkami, pórkem a černými olivami

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1-2 stroužky česneku (nasekaného na malé kousky)
150 g mražených vyloupaných krevet
1 konzerva sekaných rajčat
1 menší pórek (očištěný a nakrájený na drobná půlkolečka)
100 g černých oliv bez pecek (pokrájených)
2 lžíce rajčatového protlaku
1-2 lžíce jemného kečupu (nemusí být - je pro sladší chuť)
1 lžička sladké chilli omáčky
1-2 lžíce olivového oleje
směs italských bylinek (např. Pizza koření Kotani)
sůl
pepř dle chuti
oblíbené těstoviny
parmezán k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě s pár kapkami olivového oleje, dle návodu na obalu. Mezitím v cedníku propláchneme mražené krevety vlažnou vodou, aby povolily a necháme je pořádně okapat.

  2. V hlubší pánvi lehce rozpálíme olivový olej, přidáme česnek a krátce orestujeme, aby se rozvoněl. Přidáme okapané krevetky, necháme chvilku restovat, pak vsypeme pórek, jen krátce orestujeme, aby se nerozvařil. Pak přilijeme konzervu sekaných rajčat, přidáme protlak, kečup, chilli omáčku, olivy, směs italských bylinek, sůl, pepř, zamícháme a chvíli necháme propojit chuťě.

  3. Hotovou omáčkou zalijeme scezené těstoviny, promícháme. Podáváme ihned, zasypané strouhaným (nebo loupaným) parmezanem, případně ještě čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!