Krémové kakaové slzy

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
320 g hladké mouky
200 g másla změklého
160 g moučkového cukru
160 g mletých vlašských ořechů
40 g kakaa
Krém:
200 g másla změklého
100 g moučkového cukru
1,5 lžíce kakaa - dle barvy krému
Poleva:
čokoládové kaštany
bílá čokoládová poleva
máslo - kousek, jako ořech

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, másla, moučky, kakaa a ořechů vypracujeme těsto. Necháme ho do druhého dne uležet v chladu. Toto těsto není řidké, spíše drobivé, ale tak to má být! Pokud vám nedrží přidejte maximálně jednu lžíci vody. Z těsta si odebíráme kousek, který vyválíme přes folii (igelit), aby se netrhal, na tloušťku cca 3 mm.

  2. Tvořítkem vykrajujeme slzičky (případně i jiné tvary) a dáváme je na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C cca 10 minut (dle trouby), pak necháme vychladit.

  3. Krém: máslo utřeme s cukry do pěny, pak dle barvy důkladně vmícháme kakao.

  4. Máslový krém dáme do cukrářského sáčku a na polovinu slziček nandáme krém. Druhou polovinou slziček přikryjeme a dáme vychladit. Rozehřejeme si polevu z kaštanů a jako ořechu velkého kousku másla v parní lázni, a tu pak nanášíme lžičkou na vrchní kolečka. Na polevu kápneme bílou polevu, kterou libovolně hrotem párátka rozprostřeme do stran, necháme opět ztuhnout a uložíme do chladna.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!