Krémové kakaové slzy
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 320 g hladké mouky
- 200 g másla změklého
- 160 g moučkového cukru
- 160 g mletých vlašských ořechů
- 40 g kakaa
- Krém:
- 200 g másla změklého
- 100 g moučkového cukru
- 1,5 lžíce kakaa - dle barvy krému
- Poleva:
- čokoládové kaštany
- bílá čokoládová poleva
- máslo - kousek, jako ořech
Postup Krémové kakaové slzy
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, másla, moučky, kakaa a ořechů vypracujeme těsto. Necháme ho do druhého dne uležet v chladu. Toto těsto není řidké, spíše drobivé, ale tak to má být! Pokud vám nedrží přidejte maximálně jednu lžíci vody. Z těsta si odebíráme kousek, který vyválíme přes folii (igelit), aby se netrhal, na tloušťku cca 3 mm.
Tvořítkem vykrajujeme slzičky (případně i jiné tvary) a dáváme je na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C cca 10 minut (dle trouby), pak necháme vychladit.
Krém: máslo utřeme s cukry do pěny, pak dle barvy důkladně vmícháme kakao.
Máslový krém dáme do cukrářského sáčku a na polovinu slziček nandáme krém. Druhou polovinou slziček přikryjeme a dáme vychladit. Rozehřejeme si polevu z kaštanů a jako ořechu velkého kousku másla v parní lázni, a tu pak nanášíme lžičkou na vrchní kolečka. Na polevu kápneme bílou polevu, kterou libovolně hrotem párátka rozprostřeme do stran, necháme opět ztuhnout a uložíme do chladna.