Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku

Recepty, Mleté maso

Suroviny

malá hlávka zelí
150 g anglické slaniny
5 středních brambor
kelímek smetany na vaření
1 cibule
sůl
kmín
Kuličky:
400 g mletého vepřového masa
1 vejce
2 lžíce strouhanky
2 šalotky nakrájené na jemno
lžička hořčice
lžička mleté papriky
sůl
pepř
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme zelí a cibuli na proužky. Obojí dáme do pekáčku, přidáme sůl a kmín, promícháme a necháme odpočinout. Mezitím oloupeme a nakrájíme brambory na větší kousky a slaninu na kostičky.

  2. Maso smícháme se všemi surovinami a dochutíme. Párkrát ho vezmeme do ruky a silou s ním plácneme do misky, pěkně se spojí. Mokrýma rukama utvoříme kuličky. Brambory taky osolíme a smícháme se zelím. Mezi ně nastrkáme kuličky masa.

  3. Posypeme to slaninou a zalijeme smetanou. Pekáč přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 200 st. Pečeme asi 40-45 minut. Potom odkryjeme a dopečeme na barvu. V polovině pečení kuličky obrátíme.

  4. Doporučuji namíchat trochu oleje s paprikou a občas kuličky lehce potřít. Hotový pokrm promícháme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!