Mleté maso s cizrnou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa - mix, plec nebo hovězí
- cca 250 g cizrny předvařené nebo z plechovky
- 1 ks cibule velke
- olej nebo uzený špek
- 100 g gazdovské slaniny nebo anglické...
- 3 stroužky česneku - dle chuti
- 140 g rajského protlaku
- 1 ks červené papriky
- 1 lžička sladké papriky nebo pálivé, dle chuti
- sůl nebo sojová omáčka
- pepř mletý
- koření - adžika nebo mexické, gyros...
Postup Mleté maso s cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Na jemně pokrájeném špeku či oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, které během smažení od sebe oddělíme vařečkou nebo šťouchadlem. Osmaženou cibuli okořeníme mletou sladkou paprikou, adžika kořením (nebo jiným) dle vlastní chuti a nasekaným česnekem.
Vše ještě krátce osmažíme, přisypeme pokrájenou papriku, přidáme protlak, osolíme, promícháme, případně podlijeme troškou vývaru a dusíme pod poklicí do změknutí masa a papriky, za občasného podlití a promíchání.
Nakonec vmícháme scezenou cizrnu ve slaném nálevu nebo předem uvařenou v osolené vodě, kterou necháme ve směsi prohřát. Cizrnovou směs s mletým masem podáváme v pita chlebu, tortille, na opečených toustech nebo topinkách, s bramborem nebo těstovinami.