Rychlá česnečka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 l vody
7-10 stroužků česneku
1 velká cibule
20 dkg anglické slaniny (na plátky)
2 vejce
1 kostka masoxu
2-3 ks brambor
sůl
majoránka
kmín
sádlo
(sýr eidam, chléb)

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme cibuli a slaninu na větší kostičky. Na sádle v hrnci nejdříve začneme restovat cibuli a trochu osolíme, později přidáme slaninu a necháme oboje dozlatova osmažit. Poté přidáme majoránku (přidávám od oka) a promícháme s cibulí a slaninou.

  2. Přidáme dva litry vody spolu s bramborami nakrájenými na malé kostičky a masoxem. Promícháme a ještě dosolíme dle potřeby (myslete na to, že česnek je sám o sobě také slaný, tak raději nejdříve méně, než více) a okmínujeme. Přivedeme vše k varu.

  3. Ve skleničce rozkvedláme vidličkou dvě vajíčka, přidáme do nich prolisovaný česnek a vše zamícháme. Až bude polévka vařit a brambory budou uvařené, přidáme nakonec za stálého míchání vajíčka s česnekem. Povaříme 4 minuty a promícháváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!