Rychlá česnečka
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 l vody
- 7-10 stroužků česneku
- 1 velká cibule
- 20 dkg anglické slaniny (na plátky)
- 2 vejce
- 1 kostka masoxu
- 2-3 ks brambor
- sůl
- majoránka
- kmín
- sádlo
- (sýr eidam, chléb)
Postup Rychlá česnečka
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme cibuli a slaninu na větší kostičky. Na sádle v hrnci nejdříve začneme restovat cibuli a trochu osolíme, později přidáme slaninu a necháme oboje dozlatova osmažit. Poté přidáme majoránku (přidávám od oka) a promícháme s cibulí a slaninou.
Přidáme dva litry vody spolu s bramborami nakrájenými na malé kostičky a masoxem. Promícháme a ještě dosolíme dle potřeby (myslete na to, že česnek je sám o sobě také slaný, tak raději nejdříve méně, než více) a okmínujeme. Přivedeme vše k varu.
Ve skleničce rozkvedláme vidličkou dvě vajíčka, přidáme do nich prolisovaný česnek a vše zamícháme. Až bude polévka vařit a brambory budou uvařené, přidáme nakonec za stálého míchání vajíčka s česnekem. Povaříme 4 minuty a promícháváme.