Vejce Monte Carlo
Recepty, PředkrmySuroviny
- 2 paštičky z listového těsta
- 1 vejce uvařené natvrdo
- 20 g másla
- 20 g roztíratelného sýra
- 1 ČL kečupu
- 1 ČL kaviáru
- 1 ČL koňaku
- 2 PL majonéza
- 2 proužky kapie v oleji
- 2 plátky šunky
- 2 kyselé okurky
- 2 PL šlehačky
Postup Vejce Monte Carlo
Postup přípravy receptu
-
Upečieme si paštičky z lístkového cesta. V miske rozmiešame spolu syr s maslom, kečupom a kaviárom. Týmto krémom naplníme upečené paštičky.
Na krém položíme polovicu priečne prerezaného vajca, ktoré prelejeme lyžicou majonézovej omáčky a ozdobíme prúžkom kapie. Kto chce, vystrieka na vajce čiapočku z uľahanej šľahačky.
Ozdobíme kornútikmi zo šunky a vejárikmi z kyslej uhorky. Podávame ako slávnostné predjedlo. Na 1 osobu pripravíme dve paštičky takto upravené.