Vejce v jemné lososové omáčce
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 100 g uzeného lososa
- 150 g tučného tvarohu z vaničky
- 100 g kysané smetany
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžička hořčice
- pár kapek citronu
- sůl
- pepř
- malá špetka cukru
- nasekaný kopr
- vejce uvařená natvrdo
Postup Vejce v jemné lososové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Do vyšší misky nakrájíme lososa a přidáme tvaroh, majonézu a smetanu. Ponorným mixérem umixujeme dohladka. Omáčku dochutíme solí, pepřem.
Podle chuti přidáme pár kapek citronu. Nakonec vmícháme kopr. Na talíř uložíme vejce rozkrojené napůl, polijeme omáčkou a přizdobíme. Podáváme s pečivem.