Vejce v jemné lososové omáčce

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

100 g uzeného lososa
150 g tučného tvarohu z vaničky
100 g kysané smetany
2 lžíce majonézy
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžička hořčice
pár kapek citronu
sůl
pepř
malá špetka cukru
nasekaný kopr
vejce uvařená natvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Do vyšší misky nakrájíme lososa a přidáme tvaroh, majonézu a smetanu. Ponorným mixérem umixujeme dohladka. Omáčku dochutíme solí, pepřem.

  2. Podle chuti přidáme pár kapek citronu. Nakonec vmícháme kopr. Na talíř uložíme vejce rozkrojené napůl, polijeme omáčkou a přizdobíme. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!