Květáková polévka s vejcem

Recepty, Polévky

Suroviny

květák
muškátový oříšek
sůl, pepř
majoránka
vejce
máslo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Ve slané vodě uvaříme květák do poloměkka. Pak ho vyndáme, ale vodu nevyléváme. Necháme ji jako vývar pro polévku. Část květáku po zchladnutí rozebereme na menší růžičky, zbytek necháme třeba na květákové placičky.

  2. V hrnci nejprve na rozpuštěné máslo přidáme mouku a uděláme hnědší jíšku. Do té pak postupně pomocí metličky postupně zašleháváme vývar z květáku. Sůl už nepřidáváme, je ve vývaru. Přidáme ale muškátový oříšek, majoránku, pepř. Necháme chvíli provařit, pak rozšleháme vajíčko a opět pomocí metličky zašleháme do polévky. Nakonec přidáme rozebrané kousky květáku a ještě necháme přejít varem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!