Květáková polévka s vejcem
Recepty, PolévkyPostup Květáková polévka s vejcem
Postup přípravy receptu
-
Ve slané vodě uvaříme květák do poloměkka. Pak ho vyndáme, ale vodu nevyléváme. Necháme ji jako vývar pro polévku. Část květáku po zchladnutí rozebereme na menší růžičky, zbytek necháme třeba na květákové placičky.
V hrnci nejprve na rozpuštěné máslo přidáme mouku a uděláme hnědší jíšku. Do té pak postupně pomocí metličky postupně zašleháváme vývar z květáku. Sůl už nepřidáváme, je ve vývaru. Přidáme ale muškátový oříšek, majoránku, pepř. Necháme chvíli provařit, pak rozšleháme vajíčko a opět pomocí metličky zašleháme do polévky. Nakonec přidáme rozebrané kousky květáku a ještě necháme přejít varem.