Květáková polévka rychle a jednoduše

Recepty, Polévky

Suroviny

1 květák
cca 1,1-1,4 l vody
1 lžíce Podravky Natur nebo 1 zeleninový bujón
175-200 g husté zakysané smetany (nemusí být)
máslo
petržel nebo koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na jednotlivé růžičky, omyjeme, dáme do hrnce.

  2. Přidáme vodu, Podravku Natur nebo zeleninový bujón. Vaříme 15 minut.

  3. Jakmile je květák uvařený, přidáme 2 lžíce másla a rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud chceme použít smetanu, přidáme jen 1 lžíci másla. Poté odebereme trochu polévky do misky se smetanou a řádně promícháme (prokvedláme). Až poté pomalu vlijeme do polévky za stálého míchání a necháme přejít varem.

  4. Nakonec dochutíme a přidáme petržel nebo koriandr.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!