Květáková polévka rychle a jednoduše
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 květák
- cca 1,1-1,4 l vody
- 1 lžíce Podravky Natur nebo 1 zeleninový bujón
- 175-200 g husté zakysané smetany (nemusí být)
- máslo
- petržel nebo koriandr
Postup Květáková polévka rychle a jednoduše
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na jednotlivé růžičky, omyjeme, dáme do hrnce.
Přidáme vodu, Podravku Natur nebo zeleninový bujón. Vaříme 15 minut.
Jakmile je květák uvařený, přidáme 2 lžíce másla a rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud chceme použít smetanu, přidáme jen 1 lžíci másla. Poté odebereme trochu polévky do misky se smetanou a řádně promícháme (prokvedláme). Až poté pomalu vlijeme do polévky za stálého míchání a necháme přejít varem.
Nakonec dochutíme a přidáme petržel nebo koriandr.