Šlehačková bábovka s ledovými kaštany
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 vajec
- 250 ml cukru krupice
- 450 ml polohrubé mouky
- 200 g šlehačky 30%
- 1 kypřící prášek do pečiva
- špetka soli
- 200 g zakysané smetany
- 2 Ledové kaštany
Postup Šlehačková bábovka s ledovými kaštany
Postup přípravy receptu
-
Kaštany nastrouháme na hrubo a promícháme se zakysanou smetanou a 1 žloutkem. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky (4) utřeme s cukrem, střídavě zapracujeme šlehačku a mouku s prosátým kypřícím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh.
Do vymazané, hrubou moukou vysypané bábovkové formy dáme polovinu těsta a polovinu zakysané smetany a vidličkou promícháme. Zakryjeme zbylým těstem a zbylou smetanou a vidličkou povrch opět promícháme.
Pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi 45 minut. Upečenou bábovku necháme ve formě chvíli zchladnout a poté ji vyklopíme. Studenou pocukrujeme.