Šlehačková bábovka s ledovými kaštany

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
250 ml cukru krupice
450 ml polohrubé mouky
200 g šlehačky 30%
1 kypřící prášek do pečiva
špetka soli
200 g zakysané smetany
2 Ledové kaštany

Postup přípravy receptu

  1. Kaštany nastrouháme na hrubo a promícháme se zakysanou smetanou a 1 žloutkem. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky (4) utřeme s cukrem, střídavě zapracujeme šlehačku a mouku s prosátým kypřícím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh.

  2. Do vymazané, hrubou moukou vysypané bábovkové formy dáme polovinu těsta a polovinu zakysané smetany a vidličkou promícháme. Zakryjeme zbylým těstem a zbylou smetanou a vidličkou povrch opět promícháme.

  3. Pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi 45 minut. Upečenou bábovku necháme ve formě chvíli zchladnout a poté ji vyklopíme. Studenou pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!