Hovězí žebro
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 300 g hovězího žebra
- 4 menší cibule
- hrst drobných žampiónů
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 2 mrkve
- 1 petržel
- kousek celeru
- 5 kuliček celého pepře
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- olej
- 2 dl bílého vína
- voda
- brambory
Postup Hovězí žebro
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme cibuli, mrkev, petržel, celer, vše nakrájené na kousky. Žebírko osolíme, opepříme a opečeme, přidáme žampióny a česnek. Podlijeme vínem a vodou. Dáme koření. Přiklopíme poklicí a pečeme na 190 stupňů, cca 2,5 hodiny, až je maso měkké.
Jako přílohu jsem rozšťouchal brambory se zeleninou z upečeného masa.