Hovězí guláš Gambrinus
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg hovězího masa
- 600 g cibule
- 120 g česneku
- 100 g hladké mouky
- 0,5 l piva Gambrinus
- sůl
- majoránka
- kmín
- olej
- Maggi
- gulášové koření
- mletý pepř
- mletá červená paprika
Postup Hovězí guláš Gambrinus
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve nakrájíme na jemno cibuli, hovězí maso nakrájíme na větší kostky, česnek na kolečka.
Na oleji zpěníme do růžova cibule, přídáme česnek, chvilku restujeme a přídáme hovězí maso. Až se maso zatáhne, přidáme hladkou mouku, papriku, přidáme ještě gulášové koření a zalijeme vodou. Osolíme a opepříme. Necháme dusit do měkka.
Když je maso měkké, přilijeme pivo Gambrinus, zamícháme, přidáme majoránku, Maggi, kmín a chvilku povaříme.
Servírujeme buď se špekovým nebo houskovým knedlíkem.