Hovězí guláš s houbami a fazolemi
Recepty, HoubySuroviny
- 600 g předního hovězího masa
- 150 g bílých fazolí
- 70 g oleje
- 250 g cibule
- sůl a pepř
- 5 dl vody
- 3 stroužky česneku
- 50 g slaniny
- 200 g čerstvých hub
- majoránka
Postup Hovězí guláš s houbami a fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Fazole namočíme den předem do vody a druhý den uvaříme (nebo použijeme fazole z konzervy). Tvrdší, pevné houby pokrájíme na větší kusy - sousta, maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno.
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme maso, osmahneme ho, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, zalijeme vodou a dusíme pod poklicí. Před koncem dušení přidáme k masu uvařené fazole, na rozpuštěné slanině podušené houby, majoránku a dodusíme.
Podáváme s chlebem nebo pečivem. (Moje obměna: Přidala jsem k masu ještě rovnou lžíci mleté sl. papriky a později, když už bylo maso skoro měkké, jsem přidala 3 ks červ. papriky /kozí roh/ a pár minut před koncem varu oloupaná a na kostky nakrájená rajčata. Doporučuji, bylo to moc dobré!)