Hovězí guláš s houbami a fazolemi

Recepty, Houby

Suroviny

600 g předního hovězího masa
150 g bílých fazolí
70 g oleje
250 g cibule
sůl a pepř
5 dl vody
3 stroužky česneku
50 g slaniny
200 g čerstvých hub
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme den předem do vody a druhý den uvaříme (nebo použijeme fazole z konzervy). Tvrdší, pevné houby pokrájíme na větší kusy - sousta, maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno.

  2. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme maso, osmahneme ho, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, zalijeme vodou a dusíme pod poklicí. Před koncem dušení přidáme k masu uvařené fazole, na rozpuštěné slanině podušené houby, majoránku a dodusíme.

  3. Podáváme s chlebem nebo pečivem. (Moje obměna: Přidala jsem k masu ještě rovnou lžíci mleté sl. papriky a později, když už bylo maso skoro měkké, jsem přidala 3 ks červ. papriky /kozí roh/ a pár minut před koncem varu oloupaná a na kostky nakrájená rajčata. Doporučuji, bylo to moc dobré!)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!