Teplý kapustičkový salát po horalsku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

4 větší brambory uvařené ve slupce
400 g růžičkové kapusty povařené v mírně osolené vodě
150 ml zakysané smetany
1 lžíce hořčice
špetka soli + hrubě mletý pepř
1 šálek hovězího vývaru
silnější plátek uzené slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme kapustičky v mírně osolené vodě a dáme je do mísy. Než se růžičky kapustičky uvaří, uděláme zálivku: v horkém hovězím vývaru rozšleháme hořčici, pepř, sůl a smetanu.

  2. Uvařené brambory co nejteplejší oloupeme, pokrájíme na plátky a přidáme ke kapustičkám a vše zalijeme připravenou zálivkou, promícháme a necháme při pokojové teplotě téměř vychladnout. Pokud chceme podávat teplejší, musíme salát přihřát.

  3. Na ozdobu použijeme zakysanou smetanu a uzenou slaninu, pokrájenou na silnější proužky a vyškvařenou na pánvi do křupava. Můžeme podávat i jako přílohu k uzenému masu nebo třeba kuřecím přírodním steakům. Je to velice chutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!