Teplý kapustičkový salát po horalsku
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 4 větší brambory uvařené ve slupce
- 400 g růžičkové kapusty povařené v mírně osolené vodě
- 150 ml zakysané smetany
- 1 lžíce hořčice
- špetka soli + hrubě mletý pepř
- 1 šálek hovězího vývaru
- silnější plátek uzené slaniny
Postup Teplý kapustičkový salát po horalsku
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme kapustičky v mírně osolené vodě a dáme je do mísy. Než se růžičky kapustičky uvaří, uděláme zálivku: v horkém hovězím vývaru rozšleháme hořčici, pepř, sůl a smetanu.
Uvařené brambory co nejteplejší oloupeme, pokrájíme na plátky a přidáme ke kapustičkám a vše zalijeme připravenou zálivkou, promícháme a necháme při pokojové teplotě téměř vychladnout. Pokud chceme podávat teplejší, musíme salát přihřát.
Na ozdobu použijeme zakysanou smetanu a uzenou slaninu, pokrájenou na silnější proužky a vyškvařenou na pánvi do křupava. Můžeme podávat i jako přílohu k uzenému masu nebo třeba kuřecím přírodním steakům. Je to velice chutné.