Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
Recepty, SalátySuroviny
- 2 středně velká kuřecí prsa
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1/2 hlávky pekingského zelí
- 1 velká mrkev
- 1 menší cibule
- 2-3 stroužky česneku
- asi 3 cm velký kousek zázvoru
- 1 červená čili paprička
- 3 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce rýžového nebo vinného octa
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- bílý sezam
Postup Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Prsa nakrájíme na nudličky a okořeníme grilovacím kořením. Na pánvi rozehřejeme lžíci řepkového oleje a maso opečeme doměkka. Hotové vyndáme z pánve a odložíme stranou do tepla.
Do uvolněné pánve přilijeme 2 lžíce sezamového oleje. Oloupeme cibuli, stroužky česneku i zázvor, vše nakrájíme na droboučké kostičky a na pánvi krátce osmahneme.
Zelí nakrájíme na tenké nudličky, mrkev nastrouháme na hrubé slzy a oboje přidáme do pánve k cibulové směsi. Necháme 5 minut smažit. Pak osolíme, opepříme a přimícháme nakrájenou čili papričku. Nakonec salát dochutíme octem.
Na talíř nandáme porci hotového salátu, obložíme kuřecím masem a navrch posypeme sezamovým semínkem. Podáváme s plátkem tmavé bagetky jako lehkou večeři.