Teplý kroupový salát s fazolkami
Recepty, SalátySuroviny
- 1 cibule
- olej nebo sádlo
- 75 g uzené delikatesní slaniny, případně sušená šunka
- 130 g zelených fazolek (čerstvé nebo mražené)
- 2 stroužky česneku
- 20 g sušených rajčat naložených v oleji
- pár lístků tymiánu, dle chuti
- sůl
- pepř mletý
- 250 g předem uvařených krup
Postup Teplý kroupový salát s fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Na trošce tuku osmažíme drobně pokrájenou cibuli, ke konci smažení přidáme osmažit na drobno pokrájenou uzenou slaninu.
Vmícháme na kratší kousky pokrájené fazolky, promícháme, přidáme pár lístků tymiánu, drobně pokrájený česnek a okapaná sušená rajčata. Promícháme, zaklopíme a na mírném ohni krátce podusíme, aby fazolky zůstaly na skus a svěže zelené.
Do směsi přisypeme uvařené kroupy, dle chuti osolíme a opepříme, promícháme a můžeme podávat.