Teplý kroupový salát s fazolkami

Recepty, Saláty

Suroviny

1 cibule
olej nebo sádlo
75 g uzené delikatesní slaniny, případně sušená šunka
130 g zelených fazolek (čerstvé nebo mražené)
2 stroužky česneku
20 g sušených rajčat naložených v oleji
pár lístků tymiánu, dle chuti
sůl
pepř mletý
250 g předem uvařených krup

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce tuku osmažíme drobně pokrájenou cibuli, ke konci smažení přidáme osmažit na drobno pokrájenou uzenou slaninu.

  2. Vmícháme na kratší kousky pokrájené fazolky, promícháme, přidáme pár lístků tymiánu, drobně pokrájený česnek a okapaná sušená rajčata. Promícháme, zaklopíme a na mírném ohni krátce podusíme, aby fazolky zůstaly na skus a svěže zelené.

  3. Do směsi přisypeme uvařené kroupy, dle chuti osolíme a opepříme, promícháme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!