Hurmašice s ořechy a čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

125 g másla
1 vejce
1 lžíce zakysané smetany
1/2 lžíce cukru
půl lžičky prášku do pečiva
250 g hladké mouky
Náplň:
60 g čokolády
20 g másla
75 g mletých vlašských ořechů
Poleva:
150 g cukru krystal
100 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Rozetřeme změklé máslo, vejce, cukr a smetanu. Přidáme mouku, smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme kompaktní nelepivé těsto.

  2. Rozpustíme nad parou nebo v mikrovlnce čokoládu s máslem a přimícháme mleté ořechy.

  3. Z kousků těsta postupně tvoříme podlouhlé placičky, které přitlačíme na povrch struhadla. Použila jsem struhadlo na jablečné pyré. Placičku naplníme válečkem čokoládových ořechu, konce těsta spojíme a uzavřeme. Šištičky dáme spojem dolů do plechu s vyšším okrajem. Pečeme dozlatova v troubě, vyhřáté na 200 st.C.

  4. Mezitím v kastrůlku smícháme cukr s vodou a svaříme sladký sirup - povaříme asi 5 minut. Upečené hurmašice vyndáme z trouby (tu zatím nevypínáme), na plechu polijeme sirupem a vrátíme do trouby. Tu vypneme tak po třech minutách a necháme v zavřené a vypnuté troubě zchladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!