Cheeseburger

Recepty, Grilování

Suroviny

500 g mletého hovězího masa (vepřové)
1 červená cibule
4 čínský salát
1 salátová okurka
1 rajče
slanina
toustový sýr
kečup Heinz (nejlépe domácí kečup)
hořčice
strouhanka nebo vločky
sůl
pepř
olivový olej
4 housky (můžou být kupované, ale ne z mražených polotovaru, samozřejmě není nad domácí)

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso si vložíme do větší mísy. Přidáme sůl, pepř, na jemno nakrájenou slaninu, větší lžičku hořčice a kečupu. Přidáme strouhanku nebo vločky, které můžeme na jemno rozmixovat. Stačí 1-2 lžíce (slouží jako pojivo). Maso důkladně promícháme a začneme tvarovat větší placky tlusté zhruba na dva prsty. Snažte se maso tvarovat tak, aby mělo tendenci být na okrajích tlustší než uprostřed, ale ne o moc. Maso dáme na talíř, přikryjeme potravinářskou folii a necháme chvílí odpočívat.

  2. Nakrájíme na tenké plátky červenou cibulku, okurku, rajčata a čínský salát nakrájíme na jemno. Kečup smícháme s hořčicí a rozkrojíme bulky.

  3. Rozpálíme na pánvi olej. Maso z každé strany 3 minuty zprudka osmažíme. Vypněte plotýnku, ale pánev tam stále necháme. Na každé maso položíme toustový sýr a na půl minuty položíme na pánev pokličku, tím se sýr rozteče.

  4. Během přípravy masa rozpalíme druhou pánvičku. Nasucho tam položíme plátky slaniny a z obou stran opečeme do křupava.

  5. Pak sestavíme burger:.každou polovinu housky natřeme horčici s kečupem. Na jednu stranu položíme cibulku okurku a na druhou polovinu housky nasypeme čínský salát. Na polovinu, kde je cibulka s okurkou, položíme maso, slaninu, rajče a přiklopíme druhou polovinu housky. Podáváme klasicky s hranolkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!