Rizoto z kuřecích jater
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g rýže
- 300 g kuřecích jater
- 2-3 hrsti mražených celých fazolek (dle chuti)
- 1 velká plechovka Bonduelle (kukuřice, hrášek, mrkev)
- 300 g žampionů
- 1 lžíce drceného kmínu
- sůl, pepř
- 1 větší cibule
- 1 lžíce másla, olej
Postup Rizoto z kuřecích jater
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Játra vykrájíme, cibuli nakrájíme na jemno, žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtky, fazolky dáme do hlubokého talíře osolíme je, dáme na ně lžíci másla a dáme je na pět minut do mikrovlnky.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme játra. Až se játra zatáhnou, osolíme, opepříme a přidáme žampiony a hned poté kmín. Společně dusíme 10 minut. Poté přidáme plechovku zeleniny bez nálevu a fazolky. Společně dusíme dalších 10 minut.
Ke směsi přidáme rýži, vše dobře promícháme a máme hotovo.