Rizoto z kuřecích jater

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g rýže
300 g kuřecích jater
2-3 hrsti mražených celých fazolek (dle chuti)
1 velká plechovka Bonduelle (kukuřice, hrášek, mrkev)
300 g žampionů
1 lžíce drceného kmínu
sůl, pepř
1 větší cibule
1 lžíce másla, olej

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Játra vykrájíme, cibuli nakrájíme na jemno, žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtky, fazolky dáme do hlubokého talíře osolíme je, dáme na ně lžíci másla a dáme je na pět minut do mikrovlnky.

  2. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme játra. Až se játra zatáhnou, osolíme, opepříme a přidáme žampiony a hned poté kmín. Společně dusíme 10 minut. Poté přidáme plechovku zeleniny bez nálevu a fazolky. Společně dusíme dalších 10 minut.

  3. Ke směsi přidáme rýži, vše dobře promícháme a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!