Pikantní krkovička se smetanovo-broskvovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 plátky krkovičky
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- koření Country Reny (nebo jakékoliv jiné oblíbené)
- olej na pánev
- 2 polévkové lžíce másla
- 1 smetana na vaření
- 2 půlky zavařené broskve
Postup Pikantní krkovička se smetanovo-broskvovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a necháme alespoň dvě hodiny uležet.
V misce smícháme hladkou mouku s kořením a plátky masa obalíme.
Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme maso a z každé strany opékáme asi pět minut.
Maso vyjmeme a do výpeku dáme máslo, zalijeme smetanou a na kostičky nakrájíme broskev, omáčku povaříme do zhoustnutí, osolíme a opepříme.
Jako příloha se hodí brambory, jakkoliv upravené.