Pikantní malajské nudle s krevetami

Recepty, Mořské plody

Suroviny

pšeničné nudle na 2 porce
2 vejce
20 středních šedých loupaných krevet
1 lžíce oleje kokosového/ rostlinného
1 lžíce oleje sezamového
2 plátky zázvoru
2 stroužky česneku
menší mrkev na julienne nudličky
2 listy kadeřavé kapusty
2 listy mladého zelí /(nudličky bez košťálu)
bílá část jarní cibulky nebo 5 cm pórku na kolečka
půl červené papriky
půl bílé papriky
1 chilli paprička
šťáva z 1/2 limetky
1-2 lžičky cukru
1-2 lžíce rybí omáčky (dle chuti)
sójová omáčka
sladká chilli omáčka
1 lžíce domácího kečupu
čerstvý koriandr nebo zelená cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Pokud máme krevety mražené, propláchneme je a necháme na sítu okapat. Nudle uvaříme podle návodu na obalu a scedíme. Očištěný zázvor, chilli a česnek nasekáme na drobno. Zeleninu očistíme a připravíme z ní nudličky nebo kolečka. Na nepřilnavé rozehřáté pánvičce necháme srazit rozkvedlaná vejce do světlé omelety- nesmažíme.

  2. Do woku nebo hluboké pánve dáme 1 lžíci oleje, přidáme česnek, polovinu chilli a zázvor. Když se rozvoní, vložíme krevety a promícháváme, dokud nezrůžoví (1,5 minuty) a vyndáme stranou. Přidáme druhou lžíci oleje a zeleninu rychle restujeme, měla by zůstat křupavá. Vmícháme připravené nudle a krevety..

  3. Přidáme omáčky, začneme nejprve 1 lžící od každé, cukr, limetkovou šťávu a kečup domácí nebo kvalitní koupený. Promícháme a pak přidáme dle chuti od některé omáčky nebo od všech další lžíci. Necháme prohřát a podáváme posypané omeletou nakrájenou na proužky, zbylou chilli omáčky a lístky koriandru (kdo nemá rád, zelenou cibulkou).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!