Pikantní malajské nudle s krevetami
Recepty, Mořské plodySuroviny
- pšeničné nudle na 2 porce
- 2 vejce
- 20 středních šedých loupaných krevet
- 1 lžíce oleje kokosového/ rostlinného
- 1 lžíce oleje sezamového
- 2 plátky zázvoru
- 2 stroužky česneku
- menší mrkev na julienne nudličky
- 2 listy kadeřavé kapusty
- 2 listy mladého zelí /(nudličky bez košťálu)
- bílá část jarní cibulky nebo 5 cm pórku na kolečka
- půl červené papriky
- půl bílé papriky
- 1 chilli paprička
- šťáva z 1/2 limetky
- 1-2 lžičky cukru
- 1-2 lžíce rybí omáčky (dle chuti)
- sójová omáčka
- sladká chilli omáčka
- 1 lžíce domácího kečupu
- čerstvý koriandr nebo zelená cibulka
Postup Pikantní malajské nudle s krevetami
Postup přípravy receptu
-
Pokud máme krevety mražené, propláchneme je a necháme na sítu okapat. Nudle uvaříme podle návodu na obalu a scedíme. Očištěný zázvor, chilli a česnek nasekáme na drobno. Zeleninu očistíme a připravíme z ní nudličky nebo kolečka. Na nepřilnavé rozehřáté pánvičce necháme srazit rozkvedlaná vejce do světlé omelety- nesmažíme.
Do woku nebo hluboké pánve dáme 1 lžíci oleje, přidáme česnek, polovinu chilli a zázvor. Když se rozvoní, vložíme krevety a promícháváme, dokud nezrůžoví (1,5 minuty) a vyndáme stranou. Přidáme druhou lžíci oleje a zeleninu rychle restujeme, měla by zůstat křupavá. Vmícháme připravené nudle a krevety..
Přidáme omáčky, začneme nejprve 1 lžící od každé, cukr, limetkovou šťávu a kečup domácí nebo kvalitní koupený. Promícháme a pak přidáme dle chuti od některé omáčky nebo od všech další lžíci. Necháme prohřát a podáváme posypané omeletou nakrájenou na proužky, zbylou chilli omáčky a lístky koriandru (kdo nemá rád, zelenou cibulkou).