Pikantní pomerančové kuřecí na zázvoru
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 1 středně velké cibule
- 1 mrkev
- 1-2 chilli papričky
- 1-2 pomeranče
- 2 KL strouhaného zázvoru (vrchovaté)
- 1 KL kurkumy (zarovnaná)
- 4 ks hřebíčku
- 2 PL nasekané celerové natě
- sůl, pepř
- kuřecí vývar
- kousek másla
Postup Pikantní pomerančové kuřecí na zázvoru
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátý olej dám na tenké proužky mrkev, na kolečka cibuli i chilli papričku, 2 plátky pomeranče na kraj pánve a orestuji dozlatova. Plátky pomeranče dám bokem (jsou na ozdobu, ale hlavně pustí chuť kůry a šťávu).
Potom přidám na menší kostky nakrájená kuřecí prsa, orestuji, přidám oloupaný a nakrájený pomeranč zbavený blanek i pecek, strouhaný čerstvý zázvor, kurkumu, hřebíček, sůl, pepř a dle potřeby vývar. Nechám mírně probublávat do změknutí masa, také aby se rozvařil pomeranč, dle potřeby podlévám.
Nechám odvařit do mírné hustoty, dochutím solí, pepřem, celerovou natí a na závěr vmíchám kousek dobře vychlazeného másla (zjemní a trochu i zahustí).