Houbové rizoto s mrkví a hráškem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 300 ml Arborio rýže
- 1 hrst čerstvých /mražených hub
- 1 střední mrkev
- 250 ml hrnek mraženého hrášku
- 150 ml bílého kvalitního vína
- 600-00 ml vývaru na podlévání (drůbeží, zeleninový)
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 šalotky
- 50 g másla
- 50g parmazánu
- 1-2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- lanýžový olej
Postup Houbové rizoto s mrkví a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji zpěníme nasekanou šalotku. Přidáme česnek a přisypeme nepranou rýži. Orestujeme ji, aby se zrnka hezky obalila, a podlijeme vínem. Necháme víno odpařit a postupně podléváme vývarem.
Očištěnou mrkev nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k rýži. Podléváme vývarem a promícháváme až do změknutí rýže. Podle potřeby osolíme, opepříme a vmícháme propláchnutý a okapaný mražený hrášek.
Očištěné houby nakrájené na plátky orestujeme zvlášť a vložíme do rýže. Přidáme máslo, nastrouhanou část parmazánu a lehce promícháme. Necháme 5 minut stát. Podáváme posypané zvyškem parmazánu a pokapané lanýžovým olejem.