Směs z kuřecích prsou zase jinak

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Marináda:
1 lžička čerstvě mletého pepře
1 dl olivového oleje
Vegeta nebo Aromat pro dochucení a místo soli
3 stroužky česneku nasekat
1 lžíce medové hořčice nebo namíchat
1,5 lžíce sójové omáčky
4 snítky tymiánu - odrhnout lístky
2 vrchovaté lžičky grilovacího koření
----------------------------
1 velké kuřecí prso
----------------------------
Brambory:
4 velké brambory oloupat, nakrájet
1 větvička libečku
sůl
drcený kmín
6 dkg másla
Zelenina:
1 pórek na 5 cm dlouhé proužky
1 malá červená řepa na nudličky
1 mrkev na nudličky
10 dkg vyloupaného hrášku
6 žampiónů na plátky
1 červená špičatá paprika na půlkolečka
2 vrchovaté lžičky koření na grilovanou zeleninu
olivový olej
(event. hrst červených fazolí)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve vyšleháme marinádu ze všech ingrediencí. Maso nakrájíme na nudličky a vložíme do marinády. Rukama zapracujeme marinádu do masa. Dáme do lednice do druhého dne. 1. den uvaříme i neoloupanou řepu do poloměkka ve slané vodě.

  2. Druhý den dáme vařit brambory, nalijeme do dvou pánví olej. Na jednu dáme maso i s marinádou, na druhou zeleninu a žampiony, restujeme na skus. Ke konci restování přidáme koření na grilovanou zeleninu a řepu na nudličky. Po vypnutí přesypeme maso k zelenině. Na pánev od masa kápneme trošku vařicí vody, pánví zakroužíme a nalijeme do směsi. Můžeme přihodit pár červených fazolí. Necháme probublat a vypneme.

  3. Do směsi můžeme vmíchat kousek másla, podáváme s brambory politými máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!