Zapečená směs kapusty a květáku s uzeným

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

½ květáku
½ kapusty
1 cibule
1 menší kapie
100 g sýru Čedar
120 g uzené slaniny
300 g uzené krkovice, nebo kotlety
1 vejce
1 lžička kurkumy
1 jarní cibulka i s natí
3 stroužky česneku
zelená petrželka
bílý pepř
sůl
olej na osmažení cibulky a do zapékacích misek

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky, kapustu nakrájíme na proužky a oboje dáme vařit do osolené vody do poloměkka.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, jarní cibulku i s natí na kolečka, kapii na kostičky, česnek prolisujeme, uzenou slaninu na drobné kostičky, uzené na větší kostičky, petrželku posekáme a sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  3. Květák s kapustou scedíme a vidličkou rozmačkáme. Na lžíci oleje osmažíme slaninu s cibulí do sklovita, přidáme do směsi kapusty a květáku. Osolíme, opepříme a přidáme zbývající ingredience, mimo ½ strouhaného sýra. (ten použijeme na posypání) Dobře vše promícháme a necháme ½ hodiny odpočinout. Mezitím připravíme zapékací misky, které dobře vytřeme olejem.

  4. Směs přendáme do misek a pečeme přikryté alobalem 20 minut. Cca 150 °C. Potom posypeme vrch zbývajícím sýrem a ještě dopečeme, stále přikryté, 10 minut.

  5. Hotové přendáme na talíř a ozdobíme libovolnou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!