Cheeseburger na grilu

Recepty, Grilování

Suroviny

na 1 cheeseburger:
1 hamburgerová houska
(já si peču svoje - viz. Slané pečivo Houska na hamburger)
20 dkg hovězího zadního
3 dkg slaniny
pár koleček cibule
3 kolečka rajčete
lupen ledového salátu
1 silnější plátek eidamu
2 lžíce majonézy Hellmanns
sůl nahrubo mletá
pepř nahrubo mletý
kousek špeku na potření roštu

Postup přípravy receptu

  1. Umelu si na masovém strojku s většími otvory maso se slaninou. osolím, opepřím, prohnětu a vytvořím si placku asi 1,5 cm vysokou. Rošt grilu si potřu slaninou a opeču z obou stran.

  2. Z každé strany tak 3-4 minuty. Ke konci pečení přidám rozkrojenou housku a nechám prohřát a trochu opéct.

  3. Maso a housku sundám z grilu a naplním. Spodní část housky potřu majonézou, položím salát, rajče, cibuli, maso, eidam a horní díl housky, který nejdřív potřu majonézou. Přiklopím a hotovo. Někdy do majonézy přidávám bazalku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!