Cheeseburger na grilu
Recepty, GrilováníSuroviny
- na 1 cheeseburger:
- 1 hamburgerová houska
- (já si peču svoje - viz. Slané pečivo Houska na hamburger)
- 20 dkg hovězího zadního
- 3 dkg slaniny
- pár koleček cibule
- 3 kolečka rajčete
- lupen ledového salátu
- 1 silnější plátek eidamu
- 2 lžíce majonézy Hellmanns
- sůl nahrubo mletá
- pepř nahrubo mletý
- kousek špeku na potření roštu
Postup Cheeseburger na grilu
Postup přípravy receptu
-
Umelu si na masovém strojku s většími otvory maso se slaninou. osolím, opepřím, prohnětu a vytvořím si placku asi 1,5 cm vysokou. Rošt grilu si potřu slaninou a opeču z obou stran.
Z každé strany tak 3-4 minuty. Ke konci pečení přidám rozkrojenou housku a nechám prohřát a trochu opéct.
Maso a housku sundám z grilu a naplním. Spodní část housky potřu majonézou, položím salát, rajče, cibuli, maso, eidam a horní díl housky, který nejdřív potřu majonézou. Přiklopím a hotovo. Někdy do majonézy přidávám bazalku.