Mleté hovězí v listovém kabátku à la cheeseburger

Recepty, Mleté maso

Suroviny

700 g hovězího mletého masa
1 cibule
4 kyselé okurky (trochu větší)
100 g anglické slaniny
petrželová nať
100 g plátků čedaru
200 g čedaru vcelku
sůl
1 balíček listového těsta
vajíčko
sezamové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Maso vyjmeme z tácku, dáme ho do misky a osolíme.

  2. K němu přidáme nadrobno nakrájené kyselé okurky, cibuli nakrájenou nadrobno spolu s petrželkou, té stačí tak hrst.

  3. Vše promícháme. Mezitím vyndáme pánvičku a na ní opečeme slaninu, samozřejmě bez oleje, jelikož slanina je dost mastná.

  4. Když máme slaninu opečenou, tak rozprostřeme na vál těsto, které rozválíme na tenký plát. Na něj poklademe pátky čedaru a slaniny.

  5. Poté opatrně vložíme maso, které jsme vytvarovali do tvaru šišky, středem masa uděláme delší důlek, do něj vložíme celý čedar, přepůlený na polovinu.

  6. Maso spojíme dohromady tak, aby se spojilo se sýrem. Pak ho položíme na listové těsto a celé vše zabalíme, aby se nic nedostalo ven. Nakonec těsto potřeme vajíčkem, lehce posolíme a posypeme sezamem

  7. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, zhruba 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!