Závitky z mletého kapra plněné hermelínem
Recepty, RybySuroviny
- 270 g masa z kapra
- 70 g 30 % strouhaného sýra
- 1 žloutek
- 1 lžíce nakrájené pažitky
- 1 Hermelín
- 100 g anglické slaniny
- sůl
- mletý pepř
- mletý kmín
- olej na opečení
Postup Závitky z mletého kapra plněné hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Očištěné, osušené, kůže zbavené maso nakrájíme na kostičky, dáme do mixeru spolu se žloutkem a rozmixujeme. Dáme do mísy, přidáme nastrouhaný sýr (nesmí být tučný, roztekl by se), nakrájenou pažitku, sůl, pepř, kmín a promícháme. Ustřihneme 2 kousky fólie a na každou uděláme úzkou placku. Do každé dáme hranolek Hermelínu, pevně spojíme a dáme do lednice chvíli odpočinout.
Na prkénko dáme přes sebe 3 plátky dlouhé slaniny, váleček položíme do středu a strany přehneme přes sebe. Vezmeme kastrůlek, do kterého se vejdou závitky akorát. Dáme více oleje, do rozpáleného vložíme závitky spojem dolů a opečeme pomalu všechny strany do červena. Podáváme s brambory.