Závitky z mletého kapra plněné hermelínem

Recepty, Ryby

Suroviny

270 g masa z kapra
70 g 30 % strouhaného sýra
1 žloutek
1 lžíce nakrájené pažitky
1 Hermelín
100 g anglické slaniny
sůl
mletý pepř
mletý kmín
olej na opečení

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné, osušené, kůže zbavené maso nakrájíme na kostičky, dáme do mixeru spolu se žloutkem a rozmixujeme. Dáme do mísy, přidáme nastrouhaný sýr (nesmí být tučný, roztekl by se), nakrájenou pažitku, sůl, pepř, kmín a promícháme. Ustřihneme 2 kousky fólie a na každou uděláme úzkou placku. Do každé dáme hranolek Hermelínu, pevně spojíme a dáme do lednice chvíli odpočinout.

  2. Na prkénko dáme přes sebe 3 plátky dlouhé slaniny, váleček položíme do středu a strany přehneme přes sebe. Vezmeme kastrůlek, do kterého se vejdou závitky akorát. Dáme více oleje, do rozpáleného vložíme závitky spojem dolů a opečeme pomalu všechny strany do červena. Podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!