Mleté vepřové maso na Kunovjance

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mleté plece
1 velká cibule
3-4 stroužky česneku
Kunovjanka (340 g)
2 lžíce protlaku
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce sádla
1 lžíce sladké chilli omáčky
cca 300 ml vývaru
2 hrsti mražené kukuřice
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Obojí necháme zesklovatět a přidáme maso. Mícháme, až se maso rozdrolí a opeče. Přidáme protlak a chvíli restujeme. Zalijeme zeleninovou směsí i s nálevem a částí vývaru.

  2. Vše ochutíme a pod poklicí dusíme asi 10 -15 minut. Ve zbytku vývaru rozmícháme škrob, chilli omáčku a maso zahustíme. Přidáme kukuřici a dovaříme asi 5 minut. Dochutíme a podáváme s rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!