Mleté vepřové maso na Kunovjance
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mleté plece
- 1 velká cibule
- 3-4 stroužky česneku
- Kunovjanka (340 g)
- 2 lžíce protlaku
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- cca 300 ml vývaru
- 2 hrsti mražené kukuřice
- sůl
- pepř
Postup Mleté vepřové maso na Kunovjance
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Obojí necháme zesklovatět a přidáme maso. Mícháme, až se maso rozdrolí a opeče. Přidáme protlak a chvíli restujeme. Zalijeme zeleninovou směsí i s nálevem a částí vývaru.
Vše ochutíme a pod poklicí dusíme asi 10 -15 minut. Ve zbytku vývaru rozmícháme škrob, chilli omáčku a maso zahustíme. Přidáme kukuřici a dovaříme asi 5 minut. Dochutíme a podáváme s rýží nebo těstovinami.