Pečený králík s uzeným
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1x králík
- 1x větší cibule
- 6x stroužku česneku
- 30 - 40 dkg kvalitního uzeného masa v celku
- máslo
- sůl
- mletý kmín
- mletý sladká paprika
- olej
Postup Pečený králík s uzeným
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme na jemno cibulku a česnek (také nakrájeny NEDRTIT) a dáme do pekáče.
Omyjeme králika, naporcujeme (líp se proleží chutě) nasolíme jemně okmínujeme a jemně poprášíme mletou paprikou a položíme do pekáče na cibuli a česnek.
Uzené nakrájíme na cca 1cm široké plátky a proložíme mezi části králíka podlejeme trouhou vody a dáme asi 4 pol. lžíce oleje a dáme péct 180 st.do trouby a pečeme cca 2 hod. (dokud králík není měkký). Cca 15 min před koncem kdy už je voda s pekáče vypečená a zůstala jen šťáva dáme na králíka 1/5 kostky másla a necháme ještě 15 min. péct. Těcho pár minut se musí hlídat aby se máslo jen přepustilo a nespálilo.
Uzené tomu dodá výbornou chuť a není z něho citít králičina. Já třeba králíka nejím vůbec ale v této podobě si ho nenechám nikdy ujít.
Podáváme s knedlíkem a zelím.