České housky-rohlíky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

Suroviny:
260 ml vlažné vody
20 g oleje (cca 2 PL)
10 g soli
500 g polohrubé výběrové mouky
17,5 g čerstvého droždí (můžete nahradit 1,5 lžičky instantního droždí)
5 g cukru

Postup přípravy receptu

  1. Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme housky, rohlíky a jiné, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.

  2. Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, můžeme posypat hrubou solí nebo kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200°C / 10 - 15 minut. Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!