České housky-rohlíky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- Suroviny:
- 260 ml vlažné vody
- 20 g oleje (cca 2 PL)
- 10 g soli
- 500 g polohrubé výběrové mouky
- 17,5 g čerstvého droždí (můžete nahradit 1,5 lžičky instantního droždí)
- 5 g cukru
Postup České housky-rohlíky
Postup přípravy receptu
-
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme housky, rohlíky a jiné, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, můžeme posypat hrubou solí nebo kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200°C / 10 - 15 minut. Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.