DUO nudličky játra-soja
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 250 g sojových plátků nebo sojových holandských nudliček
- 250 g krůtích jater (mohou být i kuřecí)
- Marináda:
- 3 polévkové lžíce Maggi
- 3 feferony
- 3 lžíce Solamylu
- 1 lžička kari
- 3 žloutky
- 1/2 lžičky soli
- 3 lžíce Worcesteru
- 1 nasekaná cibule
- 1/2 lžíce cukru
Postup DUO nudličky játra-soja
Postup přípravy receptu
-
Sojové plátky, nebo nudličky si uvaříme podle návodu na obalu. Můžeme přidat jakékoliv oblíbené koření + kostku masoxu.
Játra si očistíme a nakrájíme na nudličky. K nim přidáme uvařenou a na nudličky nakrájenou soju. Do nudliček vmícháme marinádu, promícháme a necháme uležet do druhého dne.
Na nepřilnavou pánev si dáme několik kapek olivového oleje, necháme jej rozpálit a nalijeme na něj naloženou směs jater a soji. Asi 10-15 minut restujeme, promícháváme, až maso dostane náležitou zlatavou barvu. Podáváme s opečenými bramborami, nebo s chlebem.