DUO nudličky játra-soja

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

250 g sojových plátků nebo sojových holandských nudliček
250 g krůtích jater (mohou být i kuřecí)
Marináda:
3 polévkové lžíce Maggi
3 feferony
3 lžíce Solamylu
1 lžička kari
3 žloutky
1/2 lžičky soli
3 lžíce Worcesteru
1 nasekaná cibule
1/2 lžíce cukru

Postup přípravy receptu

  1. Sojové plátky, nebo nudličky si uvaříme podle návodu na obalu. Můžeme přidat jakékoliv oblíbené koření + kostku masoxu.

  2. Játra si očistíme a nakrájíme na nudličky. K nim přidáme uvařenou a na nudličky nakrájenou soju. Do nudliček vmícháme marinádu, promícháme a necháme uležet do druhého dne.

  3. Na nepřilnavou pánev si dáme několik kapek olivového oleje, necháme jej rozpálit a nalijeme na něj naloženou směs jater a soji. Asi 10-15 minut restujeme, promícháváme, až maso dostane náležitou zlatavou barvu. Podáváme s opečenými bramborami, nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!