Lahůdková sekaná

Recepty, Mleté maso

Suroviny

700 g mletého masa
1 velká cibule
kousek másla
1 vejce
1 dcl mléka
1 hrnek strouhanky
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce kremžské hořčice
sůl
pepř
mletý kmín
majoránka
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme na drobno a osmahneme na kousku másla, dáme stranou vychladit.

  2. Do větší mísy si dáme ostatní suroviny, mleté maso, vejce, hořčici, strouhanku, mouku, sůl, pepř, kmín, majoránku, česnek dle chuti a osmahnutou cibulku.

  3. Vše pořádně promícháme a vytvoříme šišku, kterou přeneseme do pekáčku, uhladíme mokrýma rukama a malinko podlijeme.

  4. Dáme do vyhřáté trouby na 220C a odkryté necháme péct 15min. pak přikryjeme a pečeme 40min.

  5. Odkryté dopékáme, jen aby se nám udělala navrchu hnědá barva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!