Lahůdková sekaná
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 700 g mletého masa
- 1 velká cibule
- kousek másla
- 1 vejce
- 1 dcl mléka
- 1 hrnek strouhanky
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce kremžské hořčice
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- majoránka
- česnek
Postup Lahůdková sekaná
Postup přípravy receptu
-
Cibulku nakrájíme na drobno a osmahneme na kousku másla, dáme stranou vychladit.
Do větší mísy si dáme ostatní suroviny, mleté maso, vejce, hořčici, strouhanku, mouku, sůl, pepř, kmín, majoránku, česnek dle chuti a osmahnutou cibulku.
Vše pořádně promícháme a vytvoříme šišku, kterou přeneseme do pekáčku, uhladíme mokrýma rukama a malinko podlijeme.
Dáme do vyhřáté trouby na 220C a odkryté necháme péct 15min. pak přikryjeme a pečeme 40min.
Odkryté dopékáme, jen aby se nám udělala navrchu hnědá barva.