Vepřový jazyk vařený a lá svíčková

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

2-3 vepřové jazyky
voda
sůl
nové koření
celý pepř
bobkový list
koř.zelenina-
2 mrkve
1petržel
kousek celeru
cibule
olej nebo máslo
polohrubá mouka
Smetana 250ml

Postup přípravy receptu

  1. Do papiňáku dáme vařit omyté jazyky+sůl, celý pepř, nové koření+bobkový list (cca 20 min.) uvařené jazyky vyndáme - zchladíme studenou vodou a sloupneme, nakrájíme na plátky.

  2. Do dalšího kastrolu dáme asi 5 dkg másla nebo olej+cibulku na kostičky+nastrouhanou zeleninu a orestujeme, zaprášíme moukou - trošku opražíme, přiléváme vodu z uvařených jazyků a metličkou vyšleháváme, aby se neudělaly žmolky, dochucujeme solí, octem a nakonec přidáme šlehačku. Pokud je omáčka řídká, ve šlehačce rozkvedláme ještě trochu mouky a zahustíme. Kdo chce může omáčku rozmixovat, aby tam nebyly kousky a byla hladká. Podáváme s knedlíkem. Také jsou k tomu dobré brusinky jako u pravé svíčkové.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!