Čína českého houbaře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecích prsních řízků
- 300 g pevných menších hub (nejlépe hřibů a křemeňáků)
- 1 velký pórek
- 1 čajová lžička zázvoru
- 1-2 lžičky kari
- sojová omáčka cca 4 lžíce
- cca 2 lžíce ústřicové omáčky
- sladká chilli omáčka - podle chuti
- olej
- cibulková nať
Postup Čína českého houbaře
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, promícháme s oběma omáčkami, se zázvorem a kari a necháme uležet nejlépe do druhého dne.
Lesní houby nakrájíme na větší kousky, osolíme a podusíme na oleji doměkka.
Na pánvi rozpálíme trochu oleje, vložíme připravené maso, zprudka orestujeme, přidáme pórek nakrájený na kolečka a společně smažíme až je maso hotové (nesmí být uvnitř růžové). Krátce před koncem přidáme připravené houby a společně dokončíme.
Na talířích zakápneme chilli omáčkou podle chuti a hustě posypeme jemně pokrájenou cibulkovou natí.