Kuřecí prsa v hlívovo-smetanové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa
sůl
pepř
olivový olej
200 g hlívy ústřičné
2 mrkve
2 lahůdkové cibulky
1/2 kávové lžičky sušeného tymiánu
1 smetana na vaření 12%
1 kávová lžička solamylu nebo hladké mouky
olej na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Celá kuřecí prsa osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem, dáme uležet alespoň na chvíli.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme, aby se zatáhlo, pak předěláme do pekáčku a dáme do trouby dopéct. Pečeme 25 minut při 200°C.

  3. Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou hlívu, na tenká kolečka nakrájenou mrkev a lahůdkovou cibulku, osolíme, přidáme tymián a dusíme pod poklicí doměkka, můžeme malinko podlít vodou.

  4. Smetanu smícháme se solamylem a vlijeme ji do pánve, promícháme, necháme projít varem, hladkou mouku povaříme 10-15 minut, pokud je šťáva hustá, naředíme malinko mlékem, ale solamyl má tendenci řídnout.

  5. Propečená prsíčka nakrájíme na plátky a na talíři je polijeme vzniklou omáčkou. Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory. Hotový pokrm můžeme dozdobit mandlovými lupínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!