Kuřecí prsa v hlívovo-smetanové omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa
- sůl
- pepř
- olivový olej
- 200 g hlívy ústřičné
- 2 mrkve
- 2 lahůdkové cibulky
- 1/2 kávové lžičky sušeného tymiánu
- 1 smetana na vaření 12%
- 1 kávová lžička solamylu nebo hladké mouky
- olej na pánev
Postup Kuřecí prsa v hlívovo-smetanové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Celá kuřecí prsa osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem, dáme uležet alespoň na chvíli.
V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme, aby se zatáhlo, pak předěláme do pekáčku a dáme do trouby dopéct. Pečeme 25 minut při 200°C.
Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou hlívu, na tenká kolečka nakrájenou mrkev a lahůdkovou cibulku, osolíme, přidáme tymián a dusíme pod poklicí doměkka, můžeme malinko podlít vodou.
Smetanu smícháme se solamylem a vlijeme ji do pánve, promícháme, necháme projít varem, hladkou mouku povaříme 10-15 minut, pokud je šťáva hustá, naředíme malinko mlékem, ale solamyl má tendenci řídnout.
Propečená prsíčka nakrájíme na plátky a na talíři je polijeme vzniklou omáčkou. Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory. Hotový pokrm můžeme dozdobit mandlovými lupínky.