Pikantní karbanátky s uzeným jizerským sýrem s medvědím česnekem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mleté maso mix
1 vejce
200 g strouhaného Jizerského sýra s medvědím česnekem (viz poznámka)
100 g čerstvý sýr Pikant s chilli (Kaufland)
1 sýrem plněná feferonka (Kaufland) (nakrájená na malé kousky)
2 jarní cibulky nakrájené na drobné kousky
sůl
pepř
strouhanka na zahuštění dle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso vymícháme s uvedenými ingrediencemi a důkladně promícháme. Necháme asi 15 minut odležet. Pak zahustíme strouhankou.

  2. Ze směsi tvarujeme placičky. Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme po obou stranách. Jako příloha jsou nejlepší brambory, bramborová kaše, apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!