Marmeládové koblihy

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
4 žloutky
250 ml mléka
70 g změklého másla
2 lžíce oleje
kostka droždí
2 lžíce cukru
2 lžíce rumu
citronová kůra
sůl
marmeláda hustá jahodová nebo meruňková
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z části vlahého mléka, trochy cukru a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout. Změklý tuk utřeme se zbytkem cukru a žloutky. Smícháme s prosátou moukou, kváskem a zbytkem surovin.

  2. Vypracujeme hladké těsto a dáme na teplé místo pod utěrku kynout. Po vykynutí odebíráme lžíci přiměřené kousky. Každý rozplácneme, naplníme marmeládou a zabalíme. Necháme ještě půl hodinky kynout.

  3. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!