Tetiny opilé višně
Recepty, CukrovíSuroviny
- 100 g mléčné čokolády
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 10 g cukru moučky
- 1 bílek
- 1 lžička rumu nebo griotky
- cca 20 višní naložených v rumu nebo griotce
- 100 g hořké čokolády
- 80 g másla
- cca 20 papírových košíčků
Postup Tetiny opilé višně
Postup přípravy receptu
-
Mléčnou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
Přidáme ořechy, cukr, bílek, rum nebo griotku a vypracujeme těsto.
Každou višni obalíme kouskem těsta a utvoříme kuličku a necháme ztuhnout v chladničce.
Ve vodní lázni rozehřejeme hořkou čokoládu, přidáme máslo a dobře rozmícháme.
Kuličky vložíme do papírových košíčků a zalijeme čokoládou. Necháme ztuhnout v chladu.