Tetiny opilé višně

Recepty, Cukroví

Suroviny

100 g mléčné čokolády
100 g mletých vlašských ořechů
10 g cukru moučky
1 bílek
1 lžička rumu nebo griotky
cca 20 višní naložených v rumu nebo griotce
100 g hořké čokolády
80 g másla
cca 20 papírových košíčků

Postup přípravy receptu

  1. Mléčnou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.

  2. Přidáme ořechy, cukr, bílek, rum nebo griotku a vypracujeme těsto.

  3. Každou višni obalíme kouskem těsta a utvoříme kuličku a necháme ztuhnout v chladničce.

  4. Ve vodní lázni rozehřejeme hořkou čokoládu, přidáme máslo a dobře rozmícháme.

  5. Kuličky vložíme do papírových košíčků a zalijeme čokoládou. Necháme ztuhnout v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!