Bramborový salát s polníčkem a šunkovým chipsem
Recepty, SalátySuroviny
- 2 kg salátových brambor
- 150 g hrubozrnné hořčice
- 6 ks nakládaných okurek
- 6 ks vařených vajec na tvrdo
- 1 větší bílá cibule /nebo červená/
- 200 g schwarzwaldské šunky
- 200 g polníčku
- 1 citron
- 4 lžíce medu
- 3 dl olivového oleje
- sůl, bílý pepř
Postup Bramborový salát s polníčkem a šunkovým chipsem
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme a necháme vychladnout. Vejce uvaříme na tvrdo. Brambory nakrájíme na půlkolečka, stejně tak okurky a vajíčka. Cibuli, pokud je barevná, namočte na 5 min do horké vody a také ji nakrájejte na půlkolečka, co nejtenčeji. Vše vrstvěte do větší mísy a jednotlivé vrstvy osolte a opepřete. Vezměte polovinu slaniny, nakrájejte ji na kostičky a přidejte do mísy. Jedno celé vejce nechte na ozdobu.
Do půl sklenice láku z okurek, cca 3 dl, přidejte hrubozrnnou hořčici sůl pepř a deci olivového oleje. Řádně zamíchejte a ochutnejte, případně dolaďte podle své chuti. Do další sklenice nalijte zbytek oleje, přidejte šťávu z jednoho citronu a med. Vše rozšlehejte, aby vznikl dresing. Zbytek plátků slaniny opečte na suché pánvi do křupava.
Salát promíchejte, zalijte nálevem s hořčicí a přes noc dejte do lednice. Před podáváním obložte salát polníčkem, pokapejte medovým dresingem a na povrch salátu položte opečenou slaninu a ozdobte rozkrojeným vejcem.