Bramborový krém s bazalkou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
1 stroužek česneku
4 brambory
2 hrsti čerstvé bazalky
zeleninový vývar
lžíce másla
sůl a pepř
1 lžíce strouhaného Parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme restovat na másle, společně s nasekaným česnekem. Brambory zbavíme slupky a pokrájíme na kostičky. Přisypeme k cibulce a ještě chvilku restujeme. Zalijeme vývarem, okořeníme solí, pepřem a pozvolna vaříme do změknutí brambor. Na poslední minutu přidáme nasekanou bazalku a polévku rozmixujeme na jemný krém.

  2. Plech vyložíme pečícím papírem a tvoříme na něm kopečky z nastrouhaného Parmazánu. Dáme na asi 3 minutky zapéci do vyhřáté trouby. Poté chipsy necháme vychladnout.

  3. Krém jsem podávala ozdobený parmazánovým chipsem a čerstvou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!