Bramborový krém s bazalkou
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 4 brambory
- 2 hrsti čerstvé bazalky
- zeleninový vývar
- lžíce másla
- sůl a pepř
- 1 lžíce strouhaného Parmazánu
Postup Bramborový krém s bazalkou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme restovat na másle, společně s nasekaným česnekem. Brambory zbavíme slupky a pokrájíme na kostičky. Přisypeme k cibulce a ještě chvilku restujeme. Zalijeme vývarem, okořeníme solí, pepřem a pozvolna vaříme do změknutí brambor. Na poslední minutu přidáme nasekanou bazalku a polévku rozmixujeme na jemný krém.
Plech vyložíme pečícím papírem a tvoříme na něm kopečky z nastrouhaného Parmazánu. Dáme na asi 3 minutky zapéci do vyhřáté trouby. Poté chipsy necháme vychladnout.
Krém jsem podávala ozdobený parmazánovým chipsem a čerstvou bazalkou.