Cibulačka Ricci
Recepty, PolévkySuroviny
- 5 větších cibulí
- 100 g anglické slaniny
- 1 litr vývaru
- 250 ml smetany
- olivový olej
- máslo
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- bílý pepř
- špetka mletého muškátového květu
- petrželka
Postup Cibulačka Ricci
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na hrubo, slaninu na kostičky. V rendlíku na olivovém oleji osmahnu do zlatova 2/5 množství cibule a všechnu slaninu.
Ve větším hrnci rozpustím máslo s olivovým olejem a osmažím zbytek cibule. Ve chvíli, kdy začne zlátnout, ji zasypu lžící hladké mouky a zasmahnu. Vzápětí zaliji vývarem a chvíli povařím. Poté tyčovým mixérem rozmixuji cibuli a zaliji smetanou, osolím, opepřím, přidám špetku mletého muškátového květu a provařím mírným varem.
Následně přidám osmaženou cibuli se slaninou a nakonec petrželku. Chvilku povaříme a je hotovo.