Kotlety s dýní, jablky a zázvorem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety bez kosti
400 g dýně Hokaido
2 jablka
l červená cibule
200 ml cideru (nemusí být)
l lžíce čerstvého zázvoru
máslo
bílý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku vložíme kotlety, osolíme, opepříme, na každou položíme plátek másla, podlijeme cidrem (nebo vodou) a dáme společně s plátky cibule péct (cca na 180°C). Je-li třeba, maso během pečení ještě trochu podlijeme.

  2. Když jsou kotlety skoro měkké, přidáme nakrájenou dýni a zázvor a pečeme doměkka.

  3. Na závěr vložíme jablka nakrájená na kostky, vypneme troubu a necháme ještě chvíli dojít. Jablka nesmí být rozvařená. Podáváme s petrželkovou rýží nebo různě upravenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!