Kotlety s dýní, jablky a zázvorem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety bez kosti
- 400 g dýně Hokaido
- 2 jablka
- l červená cibule
- 200 ml cideru (nemusí být)
- l lžíce čerstvého zázvoru
- máslo
- bílý pepř
- sůl
Postup Kotlety s dýní, jablky a zázvorem
Postup přípravy receptu
-
Do pekáčku vložíme kotlety, osolíme, opepříme, na každou položíme plátek másla, podlijeme cidrem (nebo vodou) a dáme společně s plátky cibule péct (cca na 180°C). Je-li třeba, maso během pečení ještě trochu podlijeme.
Když jsou kotlety skoro měkké, přidáme nakrájenou dýni a zázvor a pečeme doměkka.
Na závěr vložíme jablka nakrájená na kostky, vypneme troubu a necháme ještě chvíli dojít. Jablka nesmí být rozvařená. Podáváme s petrželkovou rýží nebo různě upravenými brambory.