Bakoňské kotlety s paprikami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 kotlety
sůl a pepř
3 lžíce sádla
2 velké cibule
30 g slaniny
2-3 paprikové lusky
lžíce sladké papriky
špetka pálivé papriky
2-3 větší žampióny
2 dl kysané smetany
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Naklepeme kotlety, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na sádle. Na chvíli vyndáme z pánve (nebo kastrolu). Přidáme pokrájenou cibuli a slaninu, osmahneme, přidáme sladkou a pálivou papriku, rychle podlijeme, vrátíme zpět maso a dusíme.

  2. Když maso změkne, přisypeme paprikové lusky nakrájené na kostičky nebo proužky a na plátky pokrájené žampióny, zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci mouky, dusíme společně ještě asi 10 minut.

  3. K tomu podáváme noky, rýži, knedlíky, těstoviny i brambory, co kdo rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!