Zelné karbanátky s uzeným masem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 400 g mletého vepřového masa
- 200 g kysaného zelí - vymačkané
- 150 g uzeného masa - plec, ramínko, krkovice...
- 2 vejce
- 1 lžíce mleté papriky
- 2-3 stroužky česneku
- pepř mletý
- sůl - pozor na slanost uzeného a zelí!
- 1 jemně krájená cibule
- rohlík nebo houska - starší
- sádlo nebo olej na smažení
Postup Zelné karbanátky s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso (nejlépe z bůčku) dáme do mísy, přidáme okapané, vymačkané, na menší kusy pokrájené zelí, na kostičky pokrájené uzené maso, vajíčka, mletou papriku a pepř, nastrouhaný česnek, dle chuti osolíme a vše dobře promícháme. Poté směs zahustíme strouhankou ze staršího rohlíku nebo housky.
Ze směsi tvoříme placičky o velikosti dlaně a smažíme v pánvi s roztopeným sádlem nebo olejem z obou stran dozlatova.
Podáváme s bramborem nebo čerstvým chlebem.